kasetna municija
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Bajden je saopštio da ce Stefani Feldman, njegov dugogodišnji politički savetnik za prevenciju nasilja oružjem, biti direktor nove kancelarije Bele kuce, prenosi Rojters.

On je u saopštenju naveo da ce Kancelarija za prevenciju nasilja oružjem nastaviti da čini sve što može da se bori protiv "epidemije nasilja oružjem koje razdire naše porodice, naše zajednice i našu zemlju".

Zagovornici prevencije nasilja oružjem Greg Džekson i Rob Vilkoks pridružiće se administraciji kao zamenici direktora Kancelarije za prevenciju nasilja nad oružjem, koju će nadgledati potpredsednica SAD Kamala Haris, navodi britanska agencija.

bajden sa sunalom

AP/Tanjug

 

Ona je poručila da će raditi na tome da angažuje i ohrabruje lidere u Kongresu, kao i državne i lokalne lidere i zagovornike da se udruže kako bi nadogradili značajan napredak koji je postignut .

U SAD godinama postoji politička pat pozicija oko novih ograničenja prodaje oružja, pri čemu demokrate pozivaju na pooštravanje ograničenja, a republikanci se tome protive uz tvrdnju da bi svaki novi zakon ugrozio pravo Amerikanaca da poseduju oružje kao što je navedeno u Ustavu SAD.

Predsednik Bajden potpisao je u junu 2022. godine zakon o bezbednosti oružja, koji su podržale i demokrate i republikanci, i time je sprovedena prva reformu koja se tiče prometa oružja na federalnom nivou u toj zemlji u poslednje tri decenije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
dfg

22.09.2023 10:40

klasicno kapitalisticko razmisljanje, lece posledice umesto uzroka, alo, zabraniti oruzje ko u svim normalnim zemljama