PUTIN NEMA KUD, MOBILIZACIJA NE IDE PO PLANU Rusija pokušava da stvori nove jurišne jedinice protiv slojevite odbrane Ukrajinaca
Foto: Alo ilustracija

Ruski vojni zvaničnici navodno „već aktivno regrutuju“ u nastojanju da izgrade svoje oružane snage i probiju slojevitu odbranu, kaže istraživački centar Institut za proučavanje rata (ISV).

ISV napominje da je rusko izdanje Izvestija, pozivajući se na izvore u ruskoj vojsci, 25. septembra tvrdilo da će se nove jedinice sastojati od jurišnih trupa namenjenih da probiju slojevitu odbranu i trupa koje će vršiti izviđanje ili izviđanje na „taktičkoj dubini“. ”

ISV je izvestio da će svaka brigada dobiti tenkove, laka oklopna vozila, artiljeriju i razne dronove.

Nove brigade su dizajnirane da savladaju pripremljene ukrajinske odbrambene pozicije, posebno u oblastima Donbasa – koje Kijev oprema za odbranu od 2014.

Pukovnik Valerij Jurjev, koji je predsedavajući Ruskog saveza padobranaca, rekao je za Izvestije da je rat naglasio „potrebu specijalizovanih jedinica za juriš na utvrđene oblasti“ i da su „neophodne odvojene jurišne jedinice i formacije“.

Međutim, ISV kaže da je „nejasno“ kako će Moskva moći da regrutuje, obuči i popuni nove regrute, s obzirom na „mnoštvo endemskih problema mobilizacije sa kojima se ruska vojska suočava u ovom trenutku“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading