RUSIJA ZVANIČNO OBJAVILA Regrutacija od 1. oktobra
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

„To će se održati od 1. oktobra u svim konstitutivnim entitetima Ruske Federacije. Izuzetak su određeni regioni krajnjeg severa i određena područja izjednačena sa regionima krajnjeg severa, gde se građani koji žive na ovim teritorijama regrutuju na vojnu službu od 1.  novembra do 31. decembra. To je prvenstveno zbog klimatskih karakteristika ovih teritorija“, rekao je on.

Regrutacija će, kao i do sada, biti 12 meseci, dodao je Cimljanski.

Nije potrebna dodatna mobilizacija

Cimljanski je posebno naglasio da Generalštab nema planove za dodatnu mobilizaciju. Sada ima dovoljno ljudi voljnih da postanu vojnici po ugovoru, kao i dobrovoljaca koji su odlučili da učestvuju u sukobu u Ukrajini, naveo je on.

„Trenutno je značajno povećan broj građana koji su se odlučili da se dobrovoljno upišu u vojnu službu po ugovoru“, rekao je on.

Da bi se to postiglo, Ministarstvo odbrane je proširilo mrežu punktova za izbor građana za ugovornu službu i povećalo broj instruktora za rad sa kandidatima.

Gde će služiti vojni obveznici?

Prema rečima Cimljanskog, planirano je da 16. oktobra počne slanje regruta sa sabirnih punktova.

On je objasnio da će svi vojni obveznici biti poslati da služe u formacijama i vojnim jedinicama na teritoriji Rusije, ali neće ići u nove regione - DNR , LNR , Hersonsku i Zaporošku oblast i neće biti uključeni u specijalnu vojnu operaciju.

Trećina vojnih obveznika odlazi u formacije i jedinice za obuku, gde će savladati savremenu vojnu opremu i dobiti vojnu specijalnost, nakon čega će se vratiti u trupe. Formiranje naučnih kompanija, kao i sportskih, nastaviće se, dodao je Cimljanski.

Ona vojna lica kojima je istekao vojni rok biće bez odlaganja otpuštena i poslata u mesta boravka, zaključio je Cimljanski, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading