RUSKA AVIJACIJA IZVELA 12 RAKETNIH NAPADA NA UKRAJINSKE SNAGE
Foto: Printscreen/Printscreen

On je dodao da je i tokom kontrabaterijske borbe grupa uništila dva samohodna artiljerijska oruđa 2S1 „gvozdika“, haubicu D-30 i samohodnu artiljerijsku jedinicu haubicu „krab“ poljske proizvodnje kod Makejevke, Zapadne, Lozove i Olgovke.

Avijacija ruske grupe „Jug“ izvela je raketne i bombaške napade na komandno-osmatračke punktove dve ukrajinske brigade u DNR, a artiljerija je pogodila stanicu za elektronsko ratovanje i tri punkta za upravljanje dronovima, izjavio je načelnik pres centra grupe Vadim Astafjev za Sputnjik.

On je dodao da je jurišna avijacija takođe gađala koncentrisanje ljudstva i tehnike ukrajinskih snaga kod Belogorovske, Spornog, Vesjolog, Bogdanovke, Andrejevke, Kleščejevke, Avdejevke i Marjinke.

Astavjev je naveo da su tokom kontrabaterijske borbe ruske snage uništile artiljerijsko oruđe američke proizvodnje M777 kalibra 155 mm, haubicu D-30 i četiri minobacača kalibra 120 milimetara na položajima Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading