napad na zapadnoj obali
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Rusija se nada da će nakon završetka vruće faze sukoba na Bliskom istoku svi ozbiljno shvatiti obavezu sprovođenja odluka Saveta bezbednosti UN o stvaranju palestinske države. O tome je novinarima rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov .

„Zaista se nadamo da će, kada se ovaj sukob završi, a zalažemo se da se to dogodi odmah, svi ozbiljno shvatiti odgovornost da sprovedu odluke Saveta bezbednosti UN o stvaranju palestinske države na principima koje je odobrio UN.” „ citiraRIA Novosti ministarstva spoljnih poslova.

Palestinski pokret Hamas pokrenuo je raketne napade na Izrael i pokrenuo invaziju na njegovu teritoriju 7. oktobra. Nakon toga, Tel Aviv je objavio svoju „spremnost za rat “ . Izraelske odbrambene snage napale su objekte i komandne centre palestinskog pokreta Hamas.

 On je istakao da je palestinsko-izraelski sukob sada u neviđeno akutnoj fazi. Ruski lider je istakao potrebu da se po svaku cenu izbegne širenje sukoba koji se dešava u Izraelu. Šef države je takođe nazvao očigledan neuspeh politike SAD o bliskoistočnom rešenju. Izrael je u velikoj meri uzeo vojna sredstva da okupira deo zemlje koju Palestinci smatraju svojom, dodao je on.

BONUS VIDEO

@alo_portal “ZBOR KRAJIŠNIKA" Skup kulturnih udruženja iz čitave Srbije #alo #alodnevnenovine #zborkrajisnika #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading