Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

"Deset ih je ubijeno odjednom", rekla je, opisujući noć u kojoj je izraelski vazdušni napad na Gazu ubio celu porodicu njenog strica.

"Pogođena je kuća mog strica s celom njegovom porodicom."

Abdel Naser Šamalah (56) živeo je u velikoj ružičastoj kući u Šeih Eldžinu na jugozapadu Gaze. U noći 8. oktobra, dok je porodica spavala, izraelski vazdušni napad srušio je kuću.

Abdel Naser, njegova supruga Soha, njihovo petoro dece Ahmed (25), Marvan (22), Mohamed (20), Asad i Jazan (10), poginuli su, zajedno s Ahmedovom suprugom Vardom (25), i njihova dva dečaka Abdelom Naser (2) i Omerom, koji je imao dva meseca.

Majka držala dvomesečnog sina

"Pronašli su Mohamedovo telo, a zatim i Ahmedovo", rekla je Vafa pre nego što je briznula u plač.

"Ostatak porodice mog strica Asada, Marvana, nisu mogli da nađu nijedno njihovo telo", dodala je.

"Znali su da su pronašli Vardu jer je držala svog dvomesečnog sina. Ali nisu pronašli mog strica Abdela Nasera. Našli su delove tela."

Vafa je opisala da u grupama na WhatssApp-u dobijaju vesti iz Gaze. Dobijanje informacija je teško kada je signal mobilnog telefona slab i struja je prekinuta.

"Ljudi se okupljaju u kućama sa solarnim pločama, kako bi mogli da napune svoje telefone i jave se porodicama kako bi im dali do znanja da su dobro", rekla je.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading