Vladimir Putin
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Marija Voroncova je kandidat medicinskih nauka, što je otprilike ekvivalent doktoratu. u zapadnim zemljama, a po obrazovanju endokrinolog.

Na sajtu Moskovskog društva medicinske genetike nalazi se među 11 lekara povezanih sa organizacijom, koja je, prema rečima Možema Objasnita, osnovana pre dve godine.

Izdanje napominje da je Voroncova u svojoj ulozi u medicinskoj organizaciji kritikovala zakone o nezi pacijenata usvojene dok je njen otac bio predsednik.

Jutjub video snimak Voroncove kako govori na konferenciji o genetici u maju pokazuje njenu kritiku prakse u vezi sa informisanim pristankom, koji oslobađa lekare određenih zakonskih obaveza.

„To je grub alat. Ja to razumem kao pacijent. Na kraju krajeva, pacijentu se daje gomilu papira, koje potpisuje čak ni [razumevajući] detalje“, može se čuti kako govori na snimku.

Voroncovu i njenu mlađu sestru Katerinu Tihonovu sankcionisale su SAD, EU, Velika Britanija, Novi Zeland i Japan kao odgovor na invaziju Moskve na Ukrajinu.

EU je saopštila da je Voroncova na njenoj listi jer je bila suvlasnica kompanije Nomenko, koja je „uključena u najveći ruski privatni investicioni projekat u zdravstvu“. Stoga se smatralo da ima koristi od ruske vlade i da je bila uključena u sektor koji joj je obezbeđivao prihode.

Zapadni akademski časopisi nastavili su da objavljuju članke Voroncove od invazije na Ukrajinu u februaru 2022, izvestio je Možem Objasnit u septembru.

Kremlj je čuvao detalje života Putinovih ćerki u strogoj tajnosti.

Putin nikada nije priznao da su Voroncova i Tihonova njegove ćerke, često ih je tokom intervjua nazivao samo „ovim ženama“.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Slaven

14.11.2023 15:54

Dokle.vise ovakvih naslova,smesni ste!!

mia

14.11.2023 16:09

Au , bre pa ovi sa zapada znaju sve za svakog zitelja planete kada ko i gde ide u vc neverovatno.