Viktor Orban
Foto: AP/Fermin Rodriguez (STR)

Poput "Foks njuza", koji se suprotstavlja mejnstrim medijima u SAD, cilj Orbanovih saveznika je da stvori alternativnu "sobu odjeka", prenose one. 

- Vrlo često, možete da čujete samo jednu verziju stvari, jednu analizu, a mejnstrim voli da čuje samo sebe - rekao je Balaš Hidveđi, Orbanov glavni predstavnik iz partije Fides u Evropskom parlamentu.

Mediji dalje navodi da nakon prošlogodišnjeg pokretanja briselskog satelita budimpeštanskog trusta mozgova "MCC", Orbanovi saveznici sada imaju odvojene medijske organizacije koje ispituju i kritikuju institucije: "Evropski konzervativac" i "Briselski signal".

- Orban, takođe, uzima lekcije od Volodimira Zelenskog, praveći gledljive rijaliti video snimke da bi porazio briselsku birokratiju, otvarajući predstavnišvo u Ri de la Loa, kako bi doneo mađarsku udobnost u sedište EU - dodali su oni.

Hidveđi je objasnio zbog čega je Budimpešta pokrenula svoje medije.

- Važno je da pojasnimo šta radimo, zašto to radimo, i da stvaramo saveze. Pravimo partnerstva kako bismo reprezentovali milione Evropljana koji, s pravom, osećaju da niko zaista ne govori o njihovim problemima - pojasnio je Hidveđi.

Novi mediji imaju nameru to da promene.

- Uz moto uzdrmati status kvo, Briselski signal zvanično je pokrenut prošlog meseca. Njihov cilj je da unesu svež vazduh u debate koje se tiču migracija, Ukrajine, izbora 2024. i odbrane slobode govora u EU - zaključio je Patrik Igan, glavni izdavač "Briselskog signala".

BONUS VIDEO

@alo_portal Zahvaljujući snažnom liderstvu predsednika Vučića, Srbija je uspešna: Vučević u Smederevu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #srbijanesmedastane #milosvucevic #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading