Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

"Gledam šta se događa u Pojasu Gaze. Hoću da kažem da Erdogan ima glavnu ulogu u tome da se normalizuje tamo situacija. On je jedan od lidera koji gleda kako da promeni stvari na bolje i da stvori uslove za dugoročan mir i to je jasno i želim mu sve najbolje. Sve što se događa je katastrofa", rekao je Putin i dodao da ima dodirnih tačaka sa Ukrajinom,

"Hajde svi da vidimo šta se događa u Ukrajini i Pojasu Gaze. U Ukrajini se ne događa ono što se događa u Gazi, tamo je na hiljade dece i žena. Pa i prvi čovek UN je rekao da je Gaza najveće groblje na svetu", rekao je Putin i dodao da "uloga UN u tom sukobu" nije neuobičajena.

"UN je stvoren da pronađe kompromis, ako se ne pronađe, onda nema donošenja odluka. Ništa novo, oduvek je bilo tako, još od Hladnog rata", rekao je Putin.

"Mislim da koncenzus mora da se postigne, kao i Turska želimo da se osnuju glavne baze za mir između Izraela i Palestine. U stalnom smo kontaktu sa Erdoganom i slični su nam stavovi. Planirao sam da se sastanem sa njim, to nije tajna. Erdogan nije imao vremena, spreman sam da idem u Tursku i obavestio sam ga o tome, ali on nije mogao da stigne. Nisam ja tome kriv. Možda ćemo se videti početkom sledeće godine", rekao je Putin.

Istakao je i da postoji plan da Rusi podignu svoju bolnicu u Pojasu Gaze i da je o tome razgovarao i sa Netanjahuom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading