Rat u Izraelu 2023
Foto: Printscreen/Facebook

Kako sada otkriva advokat Uprave za zatvorenike  PLO i bivše zatvorenike, Palestinke iz Gaze u izraelskim zatvorima trpe torturu i zlostavljanje od trenutka hapšenja, uključujući fizičko i verbalno zlostavljanje, odnosno premlaćivanje, vređanje, pretrese uz skidanja do gole kože, zatvaranje u samicu i lišavanje osnovnih prava, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

Palestinske zatvorenice iz Pojasa Gaze, posebno one uhapšene od 7. oktobra, suočavaju se sa nehumanim uslovima u izraelskim zatvorima, tvrde palestinske vlasti na Zapadnoj obali.

On je ispričao situaciju kada je u izraelski zatvor u Damonu iz Gaze dovedena žena stara 80 godina, sa štapom, bez hidžaba i lica oblivenog krvlju, dok je, dodaju, jedna majka svoje četvoro dece morala da preda nepoznatom čoveku, pre nego što su je odveli izraelski vojnici.

Dokumentovana svedočenja, naglašava Uprava, predstavljaju samo delić stvarnosti, pošto zatvorske vlasti namerno izoluju zatvorenike iz Gaze od drugih i spoljnog sveta, što im dozvoljava da nastave sa kršenjem zakona bez kontrole.

Sve o ratu u Izraelu možete pročitati na našem blogu.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading