Tramp o Putinu
Foto: AP/Brendan McDermid (POOL)

Bivši predsednik je citirao intervju koji je dao mađarski premijer Viktor Orban, u kojem je Orban hvalio Trampovu spoljnu politiku.

"Ni sam nije pokrenuo novi rat i... bilo bi to najbolje. Naš svet bi sada bio sasvim drugačije mesto", citirao je Tramp Orbana.

"Rekao je da bi bilo sasvim drugačije. I nije bilo šanse da bi Rusija - i on je u pravu - bilo kakav način invadirala Ukrajinu. To ne bi bilo moguće da je predsednik Tramp bio na vlasti, to se ne bi dogodilo. I pogodite šta? Nije se dogodilo. I znate šta se još ne bi dogodilo? Napad na Izrael ne bi se dogodio, niti bi došlo do inflacije."

Tramp je takođe rekao okupljenima da Biden stavlja Ameriku poslednju kada je u pitanju globalni interes.

"Ovi ljudi su ludi. Pokvareni Džo stavlja Kinu na prvo mesto. Stavlja Aziju na prvo mesto, Ukrajinu na prvo mesto, ilegalne imigrante na prvo mesto, ekološke fanatike na prvo mesto. Sve stavlja na prvo mesto, osim Amerike", rekao je Tramp. "Stavlja New Hampshire na poslednje mesto. Stavlja naše radnike na poslednje mesto. Stavlja naše farmere na poslednje mesto. Stavlja sve što je dobro. Stavlja ga na poslednje mesto. A ja stavljamo New Hampshire na prvo mesto i Ameriku na prvo mesto."

Ove izjave dolaze dok ministar odbrane Lojd Ostin i šef Združenog štaba general CQ Braun - dva najviša vojna lidera SAD-a - putuju u Tel Aviv da bi savetovali izraelsku vladu o prelasku sa velikih borbenih operacija protiv Hamasa u Gazi na ograničeniju kampanju i sprečili širi regionalni rat.

Iranski podržani militanti su u subotu pokrenuli seriju napada bespilotnim letelicama na brodove u Crvenom moru i rekli da će nastaviti dok se "agresija" Izraela ne okonča.

Jedan od američkih ratnih brodova koji pripada nosačkoj grupi Ford, razarač USS Carney, "uspešno se suočio" sa 14 jednosmernih napadačkih bespilotnih letelica lansiranih iz područja Jemena pod kontrolom Huti, saopštio je Centralni komandant SAD-a. Britanija je prijavila da je kraljevska mornarica oborila još jednu bespilotnu letelicu koja je ciljala komercijalne brodove.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading