Tramp o Putinu
Foto: AP/Brendan McDermid (POOL)

Prema snimcima telefonskog razgovora, do kojih je došao Detroit Njuz, bivši predsednik SAD je pokušao da ubedi dvojicu republikanskih članova Odbora kanvasera ​​okruga Vejn, Moniku Palmer i Vilijama Hartmana, da ne potvrđuju izborne rezultate u korist Džoa Bajdena, koji je osvojio vlast 2020. godine.

Navodno je Tramp rekao Palmeru i Hartmanu u telefonskom razgovoru, u kojem je učestvovala i predsednica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona Mekdanijel, da bi par izgledao "užasno" ako bi potpisali dokumente koji potvrđuju izbore nakon što su prvobitno glasali protiv toga u novembru 2020.

„Moramo da se borimo za našu zemlju“, dodao je Tramp. „Ne možemo dozvoliti da nam ovi ljudi oduzmu našu zemlju. Mekdanijel je kasnije u pozivu rekao „Ako možete da idete kući večeras, ne potpisujte to... Naći ćemo vam advokate“, na šta je Tramp dodao: „Mi ćemo se pobrinuti za to“.

Trampov odgovor od šest reči na Mekdanijelov predlog da bi Palmeru i Hartmanu mogli da dodele advokate doveo je do optužbi da je ponuda predstavljala mito kako bi zvaničnici mogli da izvrše koruptivni čin.

Tvrdnje su najnoviji primer da se bivši predsednik suočava sa potencijalnom zakonskom opasnošću zbog njegovog navodnog krivičnog pokušaja da poništi rezultate izbora 2020.

Tramp se već izjasnio da nije kriv za četiri savezne optužbe za zaveru i opstrukciju u okviru izborne istrage specijalnog tužioca Džeka Smita, kao i za sve optužbe sa kojima se suočava nakon što je optužen u istrazi o mešanju u izbore u Džordžiji, okružnog tužioca okruga Fulton Fani Vilis.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading