"JOŠ JEDAN KUKAVIČKI NAPAD!" Brisel osudio potez Rusije
Foto: Printscreen/Printscreen

"Tokom noći, Rusija je pokrenula jedan od najvećih napada od početka invazije na Ukrajinu, protiv gradova i stanovništva. Bilo je to još jedno kukavičko i neselektivno ciljanje škola, metro stanica i bolnica, što je za rezultat dalo smrt najmanje 16 ljudi, kao i odredjen broj ranjenih. Evropska unija čvrsto stoji uz Ukrajinu, koliko god to bude trebalo", naveo je Borelj na platformi Iks.

Humanitarni koordinator UN za Ukrajinu, Deniz Braun, izdala je saopštenje u kojim najoštrije osuđuje "podmukli talas ruskih napada na naseljena mesta u Ukrajini rano jutros", koja su ostavila razaranja, smrt i ljudsku patnju, navodi Gardijan.

Braun je rekla da su u napadu oštećeni domovi, škole, bolnice, tržni centar, metro stanica i energetska infrastruktura, kao i da su ubijeni i ranjeni civili "u skoro svakom regionu u zemlji".

"Trenutno, porodice i spasilačke službe pokušavaju da izvuku ljude iz ruševina. Za Ukrajince, ovo je još jedan neprihvaljiv primer užasavajuće realnosti sa kojom se suočavaju, i koja je načinila 2023. godinom velike patnje", dodala je.

U masovnim ruskim raketnim napadima na više oblasti Ukrajine danas je, prema rečima glavnog ukrajinskog tužioca, ubijeno najmanje 16 ljudi, a ranjeno 97.

U komentaru na društvenim mrežama, generalni tužilac Andrij Kostin rekao je da "Rusija nastavlja da napada civile", dodajući da je među 97 ranjenih i dvoje dece.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading