"OTVARA SE DRUGI FRONT PROTIV RUSIJE!" Moskva otkrila plan SAD
Profimedia

- Vašington dugo nije krio činjenicu da na Južni Kavkaz gleda kao na odskočnu dasku za otvaranje "drugog fronta" protiv Rusije - rekao je on.

Prema njegovim rečima, "sve ovo suštinski je u suprotnosti sa istinskim interesima naroda u regionu".

Ranije je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova napomenula da Jermenija, "na predlog ili podsticaj Zapada", pokazuje nameru da radikalno preorijentiše svoju spoljnu politiku.

Akcije Sjedinjenih Država i Evropske unije "podređene su cilju izbacivanja Rusije sa Južnog Kavkaza", naglasio je diplomata.

Prošle godine su Jerevan i Baku, uz posredovanje Rusije, Sjedinjenih Država i Evropske unije, započeli razgovore o budućem mirovnom sporazumu.

Pašinjan je krajem maja ove godine rekao da je Jerevan spreman da prizna suverenitet Azerbejdžana u sovjetskim granicama, odnosno zajedno sa Karabahom.

U septembru je ruski predsednik Vladimir Putin primetio da je jermensko rukovodstvo u suštini priznalo suverenitet Azerbejdžana nad Karabahom.

Kako je naveo Alijev, Azerbejdžan i Jermenija bi mogli da potpišu mirovni sporazum pre kraja godine ako Jerevan ne promeni stav.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading