MEDVEDEV OBJAVIO NAJVAŽNIJI I NEIZBEŽNI CILJ RUSIJE
Foto: Alo/Alo! Ilustracija A.V.

„Šta je sa pregovorima 2024. godine? Sve je sasvim očigledno. Specijalna operacija će se nastaviti, njen cilj će ostati razoružanje ukrajinskih trupa, i odricanje sadašnje ukrajinske države od ideologije neonacizma“, rekao je on, odgovarajući na postavljeno pitanje, da li su pregovori između Moskve i Kijeva mogući u uslovima iscrpljenosti rezervi, i guranja Ukrajine u pregovore od strane kolektivnog Zapada.

 

Prema Medvedevu, uklanjanje vladajućeg nacističkog režima, je najvažniji i neizbežni cilj koji se mora ostvariti. Istovremeno je napomenuo, da su pregovori sa Kijevom mogući, i da ih Moskva nije odbila.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je takođe naglasio, da su Odesa, Dnjepropetrovsk, Harkov, Nikolajev i Kijev ruski gradovi, kao i mnogi drugi privremeno okupirani.

Za oslobođenje grada Marinke u DNR , na prvoj liniji fronta je nagrađeno 45 vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Za iskazanu hrabrost, junaštvo i herojstvo pri oslobođenju sela, vojna lica jedinica Grupe snaga „Jug“ odlikovana su Ordenom za hrabrost, medaljama „Za hrabrost“, „Za spasavanje stradalih“, kao i Georgijevskim krstovima 6. stepena.

Potpuno zauzimanje Marinke, koja se nalazi u blizini Donjecka, najavio je 25. decembra, ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu. Vladimir Putin je napomenuo, da bi to omogućilo ruskim trupama da potisnu neprijateljske jedinice od Donjecka, i dodelio je izvanredni čin majora, komandantu tenkovskog bataljona, Aleksandru Trošinu, koji je učestvovao u zauzimanju grada.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading