KENEDI PRIKUPIO DOVOLJNO POTPISA Kvalifikovao se za predsedničke izbore u Juti
Foto: AP/Hans Pennink (FRE)

Kenedi je, kako prneose mediji, ispunio uslov da dobije potrebnih 1.000 potpisa i sada može zvanično da se kandiduje kao predsednički kandidat u toj državi pre roka koji je 5. marta, rekao je državni direktor za izbore Rajan Kauli.

Juta je prva država u kojoj je Kenedijeva kampanja predala potpise i kvalifikovala se za pristup glasačkim listićima, rekla je portparol Kenedijeve kampanje Stefani Spir, a preneo Ej-Bi-Si njuz.

Potomak jedne od najpoznatijih demokratskih dinastija u zemlji, dugogodišnji borac za zaštitu životne sredine, naime, izašao je iz stranke prošle jeseni i najavio svoju nezavisnu kandidaturu za Belu kuću.

Uspeh Kenedija da "uđe" na glasačke listiće u Juti, prema oceni američkih medija, ponovo pokreće pitanje da li bi nezavisni kandidat uspeo da omete demokratske i republikanske kandidate.

Jer, iako je, kažu, malo verovatno da nestranački kandidat pobedi, on bi mogao da izvuče glasove nekom od glavnih kandidata i preokrene trku među njima.

Još nije jasno u koliko država će se Kenedi kvalifikovati za pristup glasačkim listićima, jer svaka država postavlja svoje uslove, a proces prikupljanja potpisa i rešavanja zakonskih prepreka može biti skup za kandidate koji nemaju podršku dve najvažnije stranke.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading