Izrael
Foto: Alo/Tanjug

Kako prenose jordanski mediji, Safadi je rekao francuskoj koleginici Katrin Kolona tokom telefonskog razgovora da opasnost od proširenja rata "raste iz dana u dan" dok Izrael nastavlja da izaziva "smrt i razaranje" u Gazi.

Safadi je dodao da je Netanijahuova desničarska nacionalistička koaliciona vlada nastojala da direktno umeša Zapad u rat koji bi samo "osudio region na još sukoba i uništenje“, prenosi Rojters. "Izraelska agresija u Pojasu Gaze je premašila sve ljudske, pravne i moralne granice", rekao je Safadi, naglasivši da Savet bezbednosti Ujedninjenih nacija više nema nikakav izgovor da ne usvoji obavezujuću rezoluciju o prekidu vatre u palestinskoj enklavi.

Jordanski zvaničnik rekao je da neuspeh SB UN da nametne primirje "oslikava dvostruke standarde i selektivnu primenu međunarodnog prava". Safadi je dodao da su Francuska i Jordan protiv prinudnog raseljavanja Palestinaca van Gaze, kao i da se te dve zemlje slažu da bi Izrael trebalo da omogući interno raseljenim licima u Pojasu Gaze da se vrate domovima nakon što su bili primorani da se evakuišu na jug enklave.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading