Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

 Prema časopisu Armi Standard, ako je ranije zaštita od niskoletećih ciljeva bila fokusirana na avione, helikoptere i krstareće rakete, sada bespilotna vozila predstavljaju ozbiljnu pretnju. Oni se mogu približiti objektima na malim visinama i biti male veličine, što ih čini teškim za otkrivanje.

Radar Podlet-K1 je razvijen za otkrivanje niskoletećih malih ciljeva na velikim udaljenostima. Koncern Almaz-Antej je 2015. godine započeo serijske isporuke ovog trodimenzionalnog radara sa svestranom faznom antenskom rešetkom. On automatski radi u centimetarskom opsegu talasa i sposoban je da detektuje aerodinamičke ciljeve na udaljenosti do 300 kilometara u teškim uslovima. uslovi interferencije.

Podlet-K1 određuje koordinate ciljeva, hvata ih i prati, prenoseći podatke u sisteme upravljanja i protivvazdušne raketne sisteme PVO u realnom vremenu. Sa ranim otkrivanjem ciljeva povećava se vreme pripreme i povećava se verovatnoća uspešnog angažovanja. Kompleks se aktivira za 20 minuta, a radar postaje operativan za 3 minuta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading