rat
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukrajina je poslala jezivu poruku Zapadu rekavši da će oni "biti sledeći" na Putinovoj listi za hitne slučajeve ako Rusiji bude dozvoljeno da pobedi u ratu.

Juče su bile dve godine od početka sukoba u Ukrajini, a postoji bojazan, piše britanski medij, da bi lider Kremlja Vladimir Putin mogao da započne rat – i da pređe na svoju sledeću metu.

Britanski medij Dejli star piše da se Ukrajina se plaši da je Zapad zaboravio rizike trijumfa Rusije dok broj žrtava i dalje raste, a zalihe na bojnom polju opadaju.

Smatra se da je oko 70.000 ukrajinskih vojnika ubijeno na dužnosti.

Uprkos tome što broj poginulih nastavlja da raste, ukrajinski vojnici su se našli sputani dugo očekivanim isporukama paketa vojne pomoći. Ključne zalihe zadržavaju diplomatski sukobi na Zapadu.

Jedan pešadijski narednik je rekao Independentu: „Znam da rat traje već dugo, ali mi se borimo za Zapad protiv našeg zajedničkog neprijatelja. Nemoguće je nastaviti da se borimo tako; gubimo previše [ljudi] . Situacija je ozbiljna. Pokazali smo šta možemo ako imamo dovoljno oružja i municije.

Anja, volonterka iz Harkova, uputila je oštro upozorenje Velikoj Britaniji i SAD. Ona je rekla: „Ako Ukrajina izgubi, Zapad će biti sledeći. Ne želim da se svet pretvori u masakrirani haos."

Kijev se u velikoj meri oslanja na podršku Zapada, nabavljajući municiju i oružje koje je opasno nedostajalo poslednjih meseci, prenosi Dejli star.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading