Izrael
Foto: Alo/Tanjug

Lokalne vlasti u Gazi sopštile da je pogođena škola Agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice u Nuseiratu – poginulo je više od 20 civila.

IDF tvrdi da se u školi nalazila baza Hamasa, što su iz ove organizacije demantovali. Izrael je počeo napade na Hamas u centralnoj Gazi. Premijer Benjamin Netanjahu, tokom posete granici sa Libanom, rekao je da je vojska spremna i za snažnu akciju na severu.

U Dohi traju pregovori američkih, egipatskih i katarskih posrednika i pokušaji da se postigne sporazum o prekidu vatre.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Katar: Hamas još nije odgovorio na najnoviji predlog o prekidu vatre

Portparol katarskog ministarstva spoljnih poslova Majed el Ansari rekao je da Hamas još nije zvanično odgovorio na najnoviji predlog o prekidu vatre posrednicima i da ga "još proučava".

Netanjahu: Vodimo rat na više frontova, teški međunarodni pritisci

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da Izrael vodi rat na više frontova, dok se istovremeno na njih vrše "teški međunarodni pritisci".

"Mogu da garantujem jednu stvar – šta god da se desilo ranije, neće se ponoviti. Promenićemo ovu realnost", rekao je Netanjahu.

ZAVRŠENE PRIPREME "Vojska spremna na sveobuhvatni rat"

SAD uvele sankcije "Lavljoj jazbini" na Zapadnoj obali

Američki Stejt department uveo je sankcije palestinskoj militantnoj grupi "Lavljoj jazbini", koja je osnovana pre više od dve godine na severu Zapadne obale. 

Portparol Stejt departmen Metju Miler naveo

Severna komanda IDF-a: Spremni smo za potencijalni rat protiv Hezbolaha

Načelnik severne komande IDF-a, general-major Ori Gordin izjavio je da je vojska spremna na potencijalni sveobuhvatni rat protiv libanskog Hezbolah, ističući da je ta grupa pretrpeo teške udarce

"Prošle nedelje smo završili pripreme za napad na severu. Sastajem se sa trupama i komandantima – obučeni su i odlučni. Siguran sam da će moći da se suoče sa bilo kojim zadatkom protiv Hezbolaha", naveo je Gordin.

Unicef: 90 odsto dece u Gazi nema dovoljno hrane potrebne za pravilan razvoj

Unicef saopštava da 90 odsto dece u Pojasu Gaze nema dovoljno hrane potrebne za pravilan i zdrav rast i razvoj.

Upozorava da neuhranjenost dece može dovesti do posledica opasnih po život.

Hezbolah: Uništen izraelski PVO Gvozdena kupola na severu; IDF tvrdi da nema štete

Hezbolah tvrdi da je juče pogodio lanser sistema PVO Gvozdena kupola u blizini severne zajednice Ramot Naftali.

 

 

Libanska teroristička grupa objavila je video koji očigledno prikazuje navođenu raketu kako pogađa lanser, piše Tajms ov Izrael.

 

Abas se zahvalio Sloveniji na priznanju Palestine

Predsednik Palestine Mahmud Abas se u telefonskom razgovoru sa slovenačkim premijerom Robertom Golobom zahvalio – "prijateljskom slovenačkom narodu i slovenačkom parlamentu na hrabrim i principijelnim stavovima njihove zemlje o priznavanju države Palestine".

Avas kaže da taj korak upotpunjuje dosadašnje stavove Slovenije u podršci međunarodnom pravu i legitimitetu i pravima palestinskog naroda na slobodu i nezavisnost.

Napad na školu kod izbegličkog kampa Nuseirat – najmanje 27 poginulih

Lokalne vlasti u Pojasu Gaze saopštile su da je najmanje 27 ljudi poginulo u izraelskom napadu na školu Agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbegliice u kojoj su smeštena raseljena lica. 

Napad se dogodio kod izbegličkog kampa Nuseirat, u centralnoj Gazi. 

Izraelska vojska je saopštila da se u školi nalazila baza Hamasa, piše Bi-Bi-Si.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading