Noa puštena iz zatočeništva
Foto: Printscreen/Dejli Mejl


Noa Argamani, 26-godišnja devojka koja je bila oteta tokom Supernova muzičkog festivala, danas se vratila kući u naručje svog oca nakon 245 dana provedenih u zatočeništvu u Gazi. Emotivne scene prikazale su Nou kako se ponovo spaja sa svojim ocem, Jakovom, na njegov rođendan - prvi put u više od pola godine da su se videli od njenog zarobljavanja. Video snimci prikazali su Noa kako se reintegrira u civilni život, zagrljenu sa svojim ocem, i kako razgovara sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom izražavajući olakšanje. Noa će sada nadati se da će moći da vidi svoju majku Lioru Argamani, koja se bori sa četvrtim stadijumom raka.

 

 


Noa je bila među četvoro talaca koji su spašeni u dramatičnoj pucnjavi sa snagama IDF-a ranije danas. Almog Meir Jan, 21 godina, Andrej Kozlov, 27 godina, i Šlomi Ziv, 40 godina, takođe su oslobođeni tokom operacije koja je bila najveća i najuspešnija tokom rata do sada. IDF je saopštio da je Noa i ostali talci oslobođeni iz dva odvojena mesta u srcu Nuseirata i da su u dobrom medicinskom stanju, prebačeni u medicinski centar "Sheba" Tel-HaShomer radi daljih pregleda.


Nakon oslobođenja, Noa je izjavila: "Veoma sam dirnuta. Nisam čula hebrejski jezik tako dugo." Njena majka Liora, koja se bori sa teškom bolešću, više puta je izrazila svoju želju da vidi svoju ćerku ponovo. Noa je jedna od 19 žena koje se i dalje drže kao taoce od strane terorističke grupe Hamas, a više od 100 ljudi se i dalje veruje da su u zatočeništvu u Gazi.


Oslobođenje Noe Argamani i ostalih talaca dočekano je sa olakšanjem širom sveta, a porodice talaca su istakle važnost nastavka napora za oslobađanje preostalih talaca. Hamas je, s druge strane, tvrdio da je oslobođenje četvoro talaca nakon devet meseci "znak neuspeha, a ne dostignuće", dok je istovremeno optužio Izrael za "brutalnu i divlju agresiju" na kamp Nuseirat.

(Dejli Mejl)

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading