predsednik crne gore
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ RTCG - Zvanični kanal

Na Jakovu Milatoviću se najbolje pokazalo da je sujeta “otrov za dušu” , ali on ne uspeva da se oslobodi ove pošasti.

Tu njegovu slabost ovih dana vešto koriste Prva i Druga familija koji ga toliko zloupotrebljavaju da ako nastave ovim intezitetom ubrzo će postati njihov portparol i glasnogovornik.

Šolakov potrčko Željko Ivanović sa svojim tabloidom "Vijesti", poznat po tome što je od svog osnivanja mnogo puta politički menjao strane, kako mu je odgovaralo, u punom je naletu  da politički iskoristi Jakova Milatovića.

Uspeo je Željko Ivanović da formira Pozitivnu CG i da od Darka Pajovića, posle jednokratne upotrebe, od diplomiranog biologa-embriologa ostane samo politički embrion—mućak, a od ekonomiste Jakova Milatovića ostali bi samo ,, dugmići”.

Razumljivo je ponovno spajanje Prve i Druge familije i njihova zajednička koordinirana akcija rušenja  parlamentarne većine, ali pristanak Jakova Milatovića da se stavi na čelu političkih gubitnika je iznenađenje i za njegove najbliže saradnike, pa zato i ne čude sve učestalije ostavke njegovih savetnika iz kabineta.

Na političkoj sceni je nesvakidašnji primer da je Jakov Milatović krenuo u obračun protiv 222.567 građana Crne Gore koji su ga doveli na mesto predsednika, pri tome služeći onima koji su ga do juče ismejavali i nazivali slučajnim predsednikom.

Otužno je ovih dana bilo gledati tu nedostojnu borbu Jakova Milatovića kako plačnim glasom traži od “hrvatskih prijatelja” da sankcionišu parlamentarnu većinu i Vladu CG, jer su se drznuli da usvoje Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mathauzen, saglasivši se pritom sa Plenkovićem da Hrvatska kao članica EU i NATO ima na raspolaganju sve mehanizme za sankcije.

Pose ,,uhvaćenog” prvoga autobusa za Zagreb predsednik Države se zatim uputio avionom za Brisel da ubedi predsednika Evropskog saveta Šarl Mišel da je odložio posetu Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu.

šarl mišel

YouTube/ Predsjednik Crne Gore

 

 

,,Slučajni predsednik” je izjavio da je tri sata razgovarao sa  Šarl Mišelom ali iz izjave predsednika Evropskog saveta niko nije čuo da je poseta CG odložena zbog Rezolucije o Jasenovcu, naravno Milatović je ostao pri stavu da i dalje nema dilemu da je to bio razlog odlaganja.

Odlazak za Zagreb i Brisel su bili na fonu interesa vlasnika koncerna "Vijesti" i bivšeg režima, a protiv većinske volje građana CG i Svetih srpskih jasenovačkih novomučenika.

U konačnom da li Jakov Milatović uopšte barata političkom logikom, jer hipotetički i da uspe da sruši parlamentarnu večinu i 44.Vladu, on bi morao praviti postizbornu koaliciju sa DPS-om i njegovim satelitima, koji bi ga po završenom zadatku odbacili kao Pozitivnu CG i njihovog lidera.

Razlika je jedino što bi bivši režim imao olakšavajuću okolnost u slučaju ,,slučajnog predsednika” jer mu ne bi morali tražiti ambasadorsko mesto, kao za Darka Pajovića, već bi ga ostavili na mesto predsednika CG da im služi do kraja mandata.

Bonus video:

 

@alo_portal Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao na prijem koji se održava u ambasadi SAD #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryoupage #fypシ゚ #viraltiktok #viralvideo #fypage #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

Alo/Borba

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading