RASKOL U CRNOJ GORI, JAKOV NEMA AUTORITET! Većina ignorisala Milatovićev poziv da ih informiše o poseti Briselu
Foto: Alo

U nedostatku prisustva lidera parlamentarne većine, predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, održao je juče sastanak u vili "Gorica" samo sa opozicijom i strankama manjinskih naroda. Cilj sastanka bio je da se informiše opozicija o zaključcima briselskih razgovora.

- Sazvao sam sastanak sa željom da razgovaramo o jednoj složenoj situaciji koja je takva nakon otkazivanja posete Šarla Mišela kao i usled drugih političkih dešavanja u zemlji - kazao je nakon sastanka predsednik Jakov Milatović.


Lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević, zahvalio se na pozivu Milatoviću ali je istakao da neće prisustvovati sastanku. Knežević je naglasio da su njegova koalicija i on lično odigrali ključnu ulogu u porazu DPS-a te da se ne slaže sa stavovima predsednika države. Odbijanje da učestvuje na sastanku je usledilo izražavanjem neslaganja sa Milatovićevim političkim stavovima.

- I bez lažne skromnosti mogu izjaviti da je naša koalicija presudno doprinela vašoj pobedi koja je označila i definitivan kraj trodecenijske vladavine DPS-a. Sve što se nakon toga izdešavalo, a odnosi se na vaše stavove povodom spoljne i unutrašnje politike u potpunoj je koliziji sa mojim, ali što je važnije, i sa stavovima onih građana koji su vam na moj poziv dali podršku u drugom krugu predsedničkih izbora. Vaše poslednje medijske reakcije, obojene dvostrukim aršinima, u odnosu na Rezoluciju u Srebrenici i Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen, predstavljaju samo kulminaciju našeg mimoilaženja koje ne mogu ignorisati - saopštio je između ostalog Knežević, uz poruku da Crna Gora ne sme biti talac sukoba Milatovića sa premijerom Spajićem.

Iz Nove srpske demokratije su istakli da su deo parlamentarne većine i da se solidarišu sa kolegama, dok su iz Pokreta za evropsku Srbiju istakli da odbijaju sastanak zbog navodnog prekoračenja ustavnih nadležnosti od strane predsednika države.

Predsednik Milatović je pre sastanka istakao da će nastaviti da pruža ruku saradnje svima koji su spremni da sarađuju, čak i onima koji se nisu odazvali na sastanak. On je takođe naglasio da je sastanak sazvao sa namerom da se razgovara o složenoj situaciji u zemlji, posebno nakon otkazivanja posete Šarla Mišela i drugih političkih dešavanja.
PES je istakao da su briselski razgovori doneli pozitivne vesti za Crnu Goru, te da je dobijanje IBAR-a potvrda da je zemlja na pravom putu ka članstvu u EU.

(Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading