Vou izleteo iz šina
Foto: Printscreen/Twitter


Zdravstveni zvaničnici su izdali hitno upozorenje nakon što je voz koji je prevozio otrovne materije iskočio iz šina i eksplodirao u vatrenu loptu u udaljenoj oblasti Severne Dakote. Incident se dogodio oko 386 kilometara severno od Farga, a ekipe "Hazmata" su hitno raspoređene na mesto nesreće.

U vozilu CPKC-a se nalazilo 29 vagona sa bezvodnim amonijakom, sumporom i metanolom, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost zdravstvenih zvaničnika. Bezvodni amonijak je identifikovan kao najveći rizik, sa potencijalno fatalnim posledicama po ljude ukoliko dođe do izlaganja.

- Vetar nam trenutno ide u prilog. Rizik se smanjio uveliko, ali je i dalje prisutan sve dok je požar prisutan - rekao je za VKMG6 Bil Sus, menadžer programa za istraživanje izlivanja u Odeljenju za kvalitet životne sredine Severne Dakote.

 

 


Iako trenutno nema planova za evakuaciju, zdravstveni zvaničnici su spremni da reaguju u skladu sa promenama u situaciji, posebno ako vetar promeni pravac. Bil Sus, menadžer programa za istraživanje izlivanja u Odeljenju za kvalitet životne sredine Severne Dakote, istakao je da je trenutno prisutan rizik, ali da se situacija poboljšava.

Uzrok iskakanja voza iz šina trenutno je nejasan, te su zvaničnici pokrenuli istragu o ovoj nesreći. Za sada nema izveštaja o povređenima ili stradalima, a inženjer i kondukter voza su uspeli da napuste mesto nesreće nepovređeni.

Vatrogasne ekipe na železnici su momentalno reagovale i bile su angažovane na mestu nesreće, boreći se sa požarima koji su usledili nakon eksplozije. Snimci ovog događaja su podeljeni na društvenim mrežama, prikazujući dramatičnu scenu ogromne vatrene lopte koja proždire olupinu voza.

 

 

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading