grčka
Foto: Alo/Printscreen-/Youtube


U mnogim delovima Grčke danas je podignuto upozorenje na opasnost od požara na nivo četiri od maksimalnih pet. Kombinacija jakog vetra i visokih temperatura u rasponu od 35-40 stepeni Celzijusa doprinela je povećanju rizika od izbijanja požara. Vatrogasna služba je proglasila četvrti stepen upozorenja u pet regiona, uključujući Atiku, Zapadnu Grčku, Severni Egej, i kontinentalnu Grčku.

Šta znači upozorenje 4. nivoa?

Ograničenje na spaljivanje biljnih ostataka, grmlja ili drugog otpada, kuvanje na otvorenoj vatri, pušenje košnica, korišćenje mašina koje proizvode varnice i druge slične aktivnosti koje mogu nehotice da izazovu požar su neke od mera predostrožnosti koje su preporučene kao odgovor na četvrti nivo upozorenja.

Vatrogasna služba je preduzela mere kako bi se pripremila za potencijalne požare, a apeluje se na građane da budu izuzetno oprezni i da poštuju zabranu aktivnosti koje mogu dovesti do izbijanja požara. Ovakve mere su neophodne kako bi se smanjio rizik od velikih požara i očuvala sigurnost građana i imovine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading