Bejrut
Foto: Printscreen/Printskrin

Hezbolah je ranije danas saopštio da će odgovoriti na bilo kakav potez Izraela, prenela je "Al Džazira"

U Bejrutu se čula jaka eksplozija, a iznad južnog predgrađa libanske prestonice se mogao videti oblak dima, javljaju očevici za Rojters.

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su nedavno sprovele vazdušni napad na glavni grad Libana.

U saopštenju se navodi da je napad bio usmeren na komandanta Hezbolaha, za kojeg tvrde da je bio odgovoran iza smrtonosnog raketnog napada na Majdal Šams i drugih.

 

 

"Naš odgovor je gotov i nismo zainteresovani za započinjanje rata", rekao je jedan izraelski zvaničnik za "Kanal 12".

Izraelski ministar odbrane Joav Galat na društvenoj mreži Iks napisao je da je "Hezbolah prešao crvenu liniju".

Bejrut je već danima potencijalna meta Izraelskih odbrambenih snaga, koje su se spremale za odgovor na napad na Golansku visoravan u kojoj je bilo ubijeno deset civila, od čega većina deca. Tel Aviv je za napad optužio Hezbolah, dok je libanska organizacija negirala umešanost. 

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena upozorila je izraelske zvaničnike da će se "situacija oteti kontroli" ako u odgovoru na napad na Golanskoj visoravni pogode ciljeve Hezbolaha u Bejrutu, izjavili su ranije izraelski i američki anonimni zvaničnici za "Aksios".

Izraelski ratni bezbednosni kabinet sastao se u nedelju kako bi razmotrio opcije za vojni odgovor na raketni napad u kojem je poginulo 12 dece i tinejdžera, uključujući opciju izvođenja napada u glavnom gradu Libana, rekli su izraelski zvaničnici.

Tel Aviv je za napad optužio Hezbolah, dok je libanska militantna organizacija negirala optužbe, tvrdeći da je u pitanju bio zalutali projektil izraelske "gvozdene kupole".

(RT)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading