Vladimir Putin
Foto: AP/Tanjug/ AP

Ističe se da će Putinova administracija zajedno sa Vladom razmatrati pitanje uključivanja "ukupne stope fertiliteta" na listu indikatora za ocenu efikasnosti rada visokih funkcionera ruskih konstitutivnih subjekata, prenela je agencija RIA Novosti.

Navodi se da je Putin takođe naložio da se, ukoliko bude potrebno, u nacionalne projekte uvedu mere koje imaju za cilj povećanje nataliteta.

Kako se ističe, Putin je te odluke doneo nakon proširenog sastanka Predsedničkog saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte i komisija Državnog saveta o oblastima društveno - ekonomskog razvoja.

Prethodno je potpredsednica ruske vlade Tatjana Golikova predložila da se stopa nataliteta uključi u procenu efikasnosti rada visokih regionalnih zvaničnika.

Golikova je rekla da će to pokazati koliko se regioni uspešno bore sa održavanjem i povećanjem broja stanovnika.

Ruski predsednik je početkom maja potpisao ukaz prema kojem bi ukupna stopa fertiliteta trebalo da se poveća na 1,6 do 2030. godine i na 1,8 do 2036. godine.

Putin je napomenuo da bi se time postigao nacionalni cilj da se očuva broj stanovnika, poboljša njihovo zdravlje i poveća podrška porodici.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading