bojan panaotović
Foto: Printscreen/YouTube/ KCNS

Ako imamo u vidu da će cenzus u Podgorici preskočiti Evropski savez kao i koalicija Milatovićevog pokreta i GP URA koji očigledno iskazaju volju i nameru da sa DPS-om sarađuju u budućnosti, dolazimo do brojke koja prelazi 40% osvojenih glasova. Sa druge strane imamo stranke koje čine vlast na državnom nivou koje, kada se saberu njihovi rezultati imaju nekoliko procenata više od bloka čiji je stožer DPS.

Međutim, valja naglasiti da, ukoliko vladajući blok izađe rascepkan postoji opasnost da neko iz istog ostane ispod cenzusa kao što je, recimo, prošli put ostao SNP. I druga, veoma važna činjenica jeste ta da će na predstojećim izborima u Podgorici ne mali broj stranaka i pokreta ostati ispod cenzusa(Perić, Milović, Markovićeva partija…) i da će se ti glasovi, po Dontovom količniku prelivati najjačoj političkoj grupaciji. Matematika je dakle jasna. A i politika.

Ukoliko vladajući blok izađe razdrobljen, najjača lista biće DPS i njoj će ići gotovo svi glasovi stranaka koje ne pređu cenzus. To bi moglo da dovede do komplikacija i u krajnjoj liniji do stanja u kome vladajuća većina sa državnog nivoa, ne može da formira vlast. Udruženi, osvajaju oko 48% glasova što je prevedeno u mandate, apsolutna većina!

Bonus video:

 

@alo_portal MARINIKA KONAČNO VIDELA ŠTA ZNAČI UREĐENA ŽELEZNICA Fašisti, marksisti, lažni ekolozi nemaju program samo znaju koga bi da ruše #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo #predsednik #srbija #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading