Redžep Tajip Erdogan i Mahmud Abas
Foto: Tanjug/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastao se sa palestinskim liderom Mahmudom Abasom radi razgovora usmerenih na sukob u Pojasu Gaze, saopšteno je iz kancelarije turskog predsednika.

U saopštenju se navodi da su dvojica lidera kasno sinoć razgovarali o "masakrima koje je izvršio Izrael na palestinskim teritorijama" i potrebnim koracima da se uspostavi trajni prekid vatre i mir.

U saopštenju se ističe da je Erdogan obećao nastavak podrške opravdanoj borbi Palestine i da će raditi na jačanju pritiska međunarodne zajednice na Izrael, posebno u islamskom svetu, te na isporuci humanitarne pomoći i uspostavljanju mira.

 

 

Abas je juče stigao u posetu Tursku koja dolazi u vreme pretnje Irana odmazdom protiv Izraela zbog ubistva lidera političkog biroa palestinskog militantnog pokreta Hamas Ismaila Hanije u Teheranu što izaziva zabrinutost u mogućnost širenja sukoba na region.

Erdogan je Abasa pozvao u posetu nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu u julu održao govor u američkom Kongresu. Palestinski lider obratiće se kasnije tokom dana poslanicima turskog parlamenta u Ankari.

(Srna)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading