donald tramp
Foto: EPA/EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Ovo je izvestio je ABC njuz , pozivajući se na izvore.

- Američka tajna služba preduzima korake kako bi osigurala da bivši predsednik Donald Tramp nastavi sa održavanjem predizbornih skupova na otvorenom okružujući svoj podijum neprobojnim staklom - navodi se u članku, pozivajući se na izvore.

Napominje se da se takve mere obično preduzimaju samo protiv aktuelnih predsednika, ali je ovaj put Tajna služba spremna da napravi izuzetak. Prema rečima sagovornika kanala, Tramp je privatno izrazio želju da nastavi kampanju na otvorenom, ali mu je potrebno uverenje da je to bezbedno.

I pored toga što je bivši predsednik, nakon pokušaja atentata, izjavio da ne želi da prestane da održava skupove na otvorenoj sceni, od tog trenutka svi njegovi govori su se održavali u zatvorenom prostoru.

Pokušaj atentata na Trampa dogodio se tokom njegovog predizbornog govora u Pensilvaniji 13. jula. Tramp je ranjen u uvo, jedan gledalac je poginuo, a dvojica su povređena.

Američka tajna služba ranije je saopštila da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. Krio se na krovu proizvodne zgrade na oko 100 metara od bine, van prostora gde se održavala manifestacija, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading