U ZAGREBU IH BRUTALNO TUKU I TERORIŠU, A ONI SAMO ŽELE DA RADE "Pomozite nam, ovde smo sami bez porodice"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube

Indijac Amir Ali Gazi brutalno je napadnut u Zagrebu. Pretukli su ga dok se vraćao s posla. Grupa mladih bacala je kamenice i šutirala 27-godišnjaka. Pao je sa bicikla na pod, a onda su ga ipak nastavili da ga šutirju, piše hrvatski medij.

- Ne znam šta im je u glavi da to urade - rekao je on.

Razbili su mu arkadu, ima slomljenu ruku. Njegovi sunarodnici kažu da su napadači bili mlađi od 18 godina, da je među njima bilo i devojaka. Kažu: sakrile su ih maske.

- Lice su im bile potpuno pokrivene. Videle su se samo oči - kaže Baša.

Ta grupa ih je, kažu, terorisala poslednjih dana. Oko kuće, u kojoj trenutno živi 10 stranih radnika, gomila je kamenja i razbijeni prozori.

- Počeli su da bacaju kamenje kroz prozore naše kuće. Kad je leto, jedan nam je prozor otvoren, pa su počeli da bacaju kamenje, novčiće - kaže Baša.

U policiji potvrđuju da su tri puta izlazili na teren, ali napadače nisu zatekli.

Još istražuju ko je učestvovao u jučerašnjem krvavom sukobu.

Strani radnici zahtevaju da policija pojača patrole oko kuće.

- Ako nas napadnu, to je veliki problem za nas. Ovde smo sami bez porodice. Ne osećamo da nas policija štiti. I još nešto. Moramo da kontaktiramo našu ambasadu, ali ne znamo kako. Možda će naša ambasada videti ovaj video, pomozite nam! - pozvao je Venkateš u pomoć indijsku ambasadu.

Ovakve probleme ranije nisu imali. U Zagrebu rade kao dostavljači. Vlasnik firme u kojoj rade rekao je da su u Hrvatskoj godinu dana, da nikada nije bilo problema, da su vredni i da su se dobro prilagodili i da je zgrožen onim što se dešava.

Radnici se plaše za svoje živote. Imaju poruku za napadače.

- Dolazimo iz Indije da vam služimo, ne želimo da se borimo sa vama. Samo želimo da radimo u miru - rekao je Venkateš.

Ni na drugom kraju Zagreba nije bilo mira. U drugom incidentu, dva muškarca su napala Nepalca i opljačkala ga pod nišanom pištolja. U ovom slučaju policija je uhapsila napadače, prenose hrvatski mediji.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading