aerodrom
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bezbednosne provere na domaćem terminalu aerodroma na Hokaidu obustavljene su u subotu ujutro na oko dva sata, zbog čega su stotine putnika privremeno ostali zaglavljeni.

Vlasti su pokušale da lociraju nestale makaze, koje su sledećeg dana pronađene u istoj prodavnici, piše BBC. Iako makaze nisu pronađene u subotu, na dan kada su nestale, bezbednosne provere i letovi su na kraju nastavljeni tog dana. Aerodrom Hokaido, operater aerodroma Novi Čitose, saopštio je u ponedeljak da je makaze u nedelju pronašao radnik u prodavnici.

Vlasti su objasnile da nisu želele da objavljuju tu informaciju sve dok ne potvrde da su pronađene makaze iste kao one koje su izgubljene. Mnogi putnici pogođeni otkazivanjem i kašnjenjima leteli su kući nakon japanskog godišnjeg praznika Bon.

''Ovo se dogodilo kao rezultat neadekvatnog sistema skladištenja i upravljanja u prodavnici. Svesni smo da je ovo takođe incident koji bi mogao biti povezan sa otmicom ili terorizmom, i radićemo na tome da podignemo svest o upravljanju!, saopštio je aerodrom Hokaido. Korisnici društvene mreže X pohvalili su reakciju aerodroma na incident, a nekoliko njih je istaklo da je to ponovo potvrdilo njihovo poverenje u japansku vazdušnu bezbednost.

BONUS VIDEO

@alo_portal PARAOLIMPIJAC ŽELJKO DIMITRIJEVIĆ ZA ALO! Velika čast mi je što ću nositi zastavu Srbije, u našem timu vlada duh zajedništva #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading