Kit
Foto: Printscreen/Printscreen

Drugi muškarac je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla. Obojicu su vratili na obalu, a zatim su povređenog čoveka prebacili u Univerzitetsku bolnicu Gold Coast. Odmah je saopšteno da je on u stabilnom stanju i da su mu povrede površne.

Skot Braun iz Službe hitne pomoći Kvinslenda prvi je stigao na mesto neobičnog kontakta čoveka i kita. Rekao je da je bio prilično iznenađen kada je incident prijavljen.

- Na prvi pogled bila je to obična scena: dva momka pecaju u nedelju ujutru. Ništa posebno. A onda se iznenada pojavi kitov rep i udari jednog u glavu. Imali smo i ranije slučajeve susreta sa kitovima, ali obično je to bio sudar između broda i životinje, a ne ovako nešto - rekao je Braun za ABC Nevs.

Povređeni se dobro snašao što se tiče povreda. Ali šteta što se ničega ne seća, jer bi narednih nekoliko meseci sigurno bio glavna zvezda na svakojakim okupljanjima, pričajući svima oko sebe kako ga je udarila peraja. Ovako ne može, jer ima rupu u sećanju.

Za sada se ne zna o kakvom je kitu reč. Nagađa se, međutim, da je to možda bio grbavi kit, jer je njihova migracija duž istočne obale Australije trenutno u toku. Međutim, postoji još jedan osumnjičeni da u ovo doba godine „leti” na tom području, a to je vrsta kitova Eubalaena australis. Međutim, moguće je i da je reč o nekom drugom.

- U svakom slučaju, budite oprezni! U ovo doba godine na tom području ima dosta kitova, a ovakvi događaji nam pokazuju da zaista postoji mogućnost da se nešto desi pri susretu sa ovim divovima – rekao je Braun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
kit

Komentari (0)

Loading