Sanski Most Gimnazija ubistvo
Foto: AP/Edvin Zulić

-Da, tačno je da se radi o mom bratu. Ne znam ništa o tome. Doručkovao sam na balkonu i čuo isto što ste i vi čuli. Zgrožen sam. U poslednje vreme se nismo ni družili, ne znam šta se s njim događalo. Ne znam šta mu se dešavalo u školi, to pitajte njih ili nekoga ko je s njim radio. On je inače bio jedan od boljih, bio je vernik, nikome nije učinio ništa loše do sada, ne znam šta bih rekao. Ne znam šta mu se dogodilo, u velikom sam šoku. Znam da je bio uredan, a šta se događalo, ne znam - rekao je za 24sata brat domara koji je napravio trostruko ubistvo.

Nakon toga je pokušao i sebi da presudi, ali je preživeo. Trenutno se nalazi u banjalučkoj bolnici, a poslednje informacije govore da je u svesnom stanju.

Nijaz Halilović, direktor Gimnazije Sanski Most, bio je poslanik u opštinskom veću, ali i kandidat za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima u Sanskom Mostu, koji će biti održani u oktobru ove godine. Takođe, Halilović je bio i dugogodišnji službenik SDP-a u opštini.

Među ubijenima je i profesorka engleskog Gordana Nidžan, od koje se na društvenim mrežama opraštaju brojni učenici.

- Sproveli smo istražne radnje na mestu zločina. Određeni pretresi se i dalje vrše na određenim lokacijama. Reč je o trostrukom ubistvu i pokušaju samoubistva. To se dogodilo u Gimnaziji u Sanskom Mostu, radi se o strašnom zločinu koji nismo očekivali u Sanskom Mostu jer je reč o mirnoj sredini. Tu nema težih krivičnih dela i alarmantnih događaja. Ali i to je moguće. Što se tiče napadača, njemu je pružena medicinska pomoć u Banjaluci i sada će se dalje vršiti istražne radnje. Ubistva su počinjena automatskim oružjem. Uneo je oružje u školu tako što ga je skrivao, reč je o automatskoj pušci. Za sada postoje određene indicije da se radi o ilegalnom oružju, ali istražne radnje su još uvek u toku. Napadač nije ranije bio poznat policiji. U razgovoru s meštanima Sanskog Mosta, oni su u šoku što je on uopšte napravio ovako nešto, rekao je Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading