Sanski Most Gimnazija ubistvo
Foto: AP/Edvin Zulić

Strašna tragedija dogodila se jutros u prostorima Gimnazije u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini, kada je domar Mehmed Vukalić naoružan automatskom puškom upao u školu i ubio direktora, profesorku engleskog jezika i sekretaricu. Nakon masakra, Vukalić je pucao i sebi u prsa, a zatim je prevezen u bolnicu Republike Srpske u Banja Luci. 

U medijima su procurile su fotografije Vukalića, koji je kako navode Nezavisne novine bio poznat kao miran i povučen te je učestvovao u proteklom ratu. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilan. Takođe ističu kako se ubica u nekoliko navrata žalio lokalnim novinarima da je navodno bio izložen mobingu na radnom mestu. 

Sanski Most Gimnazija ubistvo

Edvin Zulić

 

 

Prema izjavama očevidaca, Vukalić ciljano tražio određene osobe i pucao. Raniji navodi upućuju kako su motivi za ovaj tragičan čin nesuglasice koje su postojale zbog toga što su žrtve bile članovi komisije koja je suspendovala Vukalića.  U trenutku kada je ušao u kabinet direktora, u blizini se našao pomoćni radnik škole koji je svoje jezivo svedočanstvo prepričao novinarima Nezavisnih novina.

- Bio je to stravičan prizor, pucao je u direktora te ga je ranio. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega - rekao je svedok.

Podsetimo, Iz UKC Republike Srpske navode da je Vukalić stigao na hitni prijem s prostrelnom ranom, a trenutno se sprovode dijagnostičke procedure uz planiranje operativnog zahvata.

"Pacijent je svestan i trenutno su u toku sve potrebne medicinske procene. Svakako, bilo kakve dalje prognoze još uvek su preuranjene", stoji u saopštenju, prenosi Dnevni Avaz. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading