Donald Tramp i Kamala Haris
Foto: Alo/Printscreen

Moderatori će biti voditelji ABC-ja Dejvid Muir i Lindzi Dejvis, a kako se navodi u saopštenju, Haris i Tramp su pristali na pravila pre objavljivanja.

Debata ce trajati 90 minuta sa dve reklamne pauze, a bacanje novčića održano je virtuelno u utorak, 3. septembra, da bi se odredilo mesto na podijumu i redosled završnih reči.

Bivši predsednik Donald Tramp pobedio je u bacanju novčića i on će dati poslednju izjavu, dok je Haris izabrala desnu poziciju na podijumu na ekranu.

Pravila podrazumevaju da kandidati ulaze po predstavljanju sa suprotnih strana bine, a prva ce biti predstavljena aktuelna stranka na vlasti, odnosno Demokratska.

Nema uvodnih izjava i završne reči ce trajati dva minuta po kandidatu, dok su rekviziti i unapred napisane beleške zabranjeni.

Nijedna tema ili pitanja se neće deliti unapred sa izbornim timovima i kandidatima, a Harisovoj i Trampu će biti obezbeđena olovka, blok papira i flaša vode, piše ABC njuz.

Kandidati ce imati dva minuta za odgovor na pitanje, dva minuta za protivargument protivniku i jedan dodatni minut za naknadne aktivnosti, pojašnjenja ili odgovore.

Mikrofoni će biti uključeni samo za kandidata na čijem je redu da govori i utišani kada govori drugi kandidat.

Kandidatima neće biti dozvoljeno da postavljaju pitanja jedni drugima, što će jedino biti dozvoljeno moderatorima debate.

Osoblje kampanje ne sme da komunicira sa kandidatima tokom reklamnih pauza i u sali neće biti publike.

Tanjug

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading