PREOKRET U KRIČNOM TRENUTKU! NATO članica objavila nečekivano saopšenje o Rusiji
Shutterstock

Poljska je u četvrtak povukla svoje ranije tvrdnje da je dron ušao u njen vazdušni prostor tokom ruskog napada na Ukrajinu u avgustu, nakon što je desetodnevna potraga za objektom bila bezuspešna.

Država članica NATO-a je u visokoj pripravnosti zbog mogućih upada u njen vazdušni prostor zbog ruskih napada u susednoj Ukrajini, a najava da se na radaru 26. avgusta pojavio objekat za koji se veruje da je dron pokrenula je pitanja zašto nije oboren.

Međutim, nakon što opsežnom potragom nije pronađen bilo kakav trag ruskog drona, general Mačej Kliš, šef operativne komande poljske vojske, rekao je da veruje da vazdušni prostor nije narušen.

- Kao rezultat naših istraga, trenutno sa relativnom sigurnošću tvrdim da Rusija nije narušila vazdušni prostor Republike Poljske 26. avgusta - rekao je on novinarima.

Poljska vlada je poslednjih godina zauzimala sve agresivniji stav prema Rusiji, ali je ovoga puta odlučila da deeskalira tenzije između dve zemlje. Uopšte nije izvesno da li izjave poljskog oficira odražavaju stvarnost ili je želja Poljske da ne pogorša odnose sa Rusijom u trenutku kada značajno razvija svoje snage u istočnoj Ukrajini, piše grčki Pronjuz.

(Pronews)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading