Ada Bojana
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Ekolog iz Ulcinja Dželal Hodžić upozorio je da je poslednji momenat za spasavanje Ade Bojane, jer će u suprotnom, kako kaže, Crna Gora za koju godinu ostati bez ovog morskog bisera.

Hodžić je pozvao "Morsko dobro" i Opštinu ULcinj da odmah pozovu stručnjake na lice mesta da bi ovaj dugogodišnji problem bio rešen.

Erozije na ovom području je bilo i tokom ovog leta, a situacija se pogoršala naglo pre dve sedmice. 

- Voda je došla skoro do kućica. Početkom leta je bila na 20-30 metara od njih, a sada je plaža sve više u moru. More čini svoje, pogotovo kad je jugo - kaže Hodžić.

Prema rečima Hodžića, kad počne da duva jugo, talasi u ovom delu plaže su nemilosrdni.

- Trajno rešenje je ključno, ali se neki eksperimenti moraju praviti. Valja uraditi makar nešto da se spase što se spasti može. Ovo je zadnji momenat jer dolazi zima, a ne znam ni u kakvom stanju ćemo dočekati proleće - kazao je Hodžić.

Mora se, ukazao je, uspostaviti saradnja političara i eksperata za ovu oblast.

- Profesor Mihailo Burić, ugledni hidrolog, pisao je ranije da Crna Gora ima dovoljno stručnjaka da reši ove probleme, ali da se niko ne konsultuje s njima. Zato pozivam "Morsko dobro" i opštinu Ulcinj da odmah pozovu stručnjake na lice mesta i da rešimo ovaj dugogodišnji problem - zaključio je Hodžić, a preneo portal RTCG.

(RTCG)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading