helikopter
Foto: Alo/Profimedia

Izveštaj navodi da su Timur (13) i Saša (14) ušli u bezbednosnu zonu aerodroma kroz rupu u ogradi. Kasnije su pobegli kroz istu rupu.

Dečaci se sada nalaze u bolnici pod stražom.

Prema navodima kanala, preko Telegrama su dobili instrukcije da zapale helikopter uz obećanje da će dobiti 5 miliona rubalja (55.000 dolara) kao nagradu.

 

Prema navodima kanala, preko Telegrama su dobili instrukcije da zapale helikopter uz obećanje da će dobiti 5 miliona rubalja (55.000 dolara) kao nagradu. Dečaci su takođe priznali da su nekoliko dana ranije zapalili toranj za mobilnu telefoniju i za to su primili 30.000 rubalja (330 dolara). Nakon što su zapalili helikopter, dečaci su pobegli, ali su uhvaćeni sat vremena kasnije.

 

Dečaci su takođe priznali da su nekoliko dana ranije zapalili toranj za mobilnu telefoniju i za to su primili 30.000 rubalja (330 dolara).

Nakon što su zapalili helikopter, dečaci su pobegli, ali su uhvaćeni sat vremena kasnije.

Pokušali su da zapale helikopter tako što su na njega izlili zapaljivu tečnost i koristili cigarete pri pokušaju da ga zapale. Najpre su bacili jednu cigaretu, ali nije uspelo. Potom je jedan od njih zapalio drugu cigaretu i stavio je u tečnost, što je izazvalo eksploziju.

Oba dečaka su pretrpela teške opekotine na licu i, nakon što su se udaljili od aerodroma, pozvali su hitnu pomoć, koja ih je prevezla u bolnicu.

Baza je napomenula da je helikopter gotovo potpuno uništen, a samo je deo repa ostao netaknut.

Mi-8 je najproizvedeniji helikopter na svetu, sa više od 17.000 jedinica u vojnoj i civilnoj službi u više od 50 zemalja, a pretežno se koristi kao transportno vozilo.

Prvi put je poleteo 1961. godine i još uvek se proizvodi u dve fabrike u Rusiji.

Inače, otac jednog od tinejdžera trenutno se bori u ratu protiv Ukrajine.

Ukrajinska vlada se nije oglasila povodom ovog incidenta.

Kurir.rs/Kijev post/Telegram: Baza

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading