nevreme
Foto: Alo/Printscreen

Kiša je u istočnom delu Zagreba počela da pada oko 5.50 časova, a silovit pljusak je za minut doneo ogromne količine vode na puteve. Retki automobili teško su se kretali zagrebačkim putevima. Obilnim padavinama prethodio je kratak, ali silovit nalet vetra.

Slično je i u severnim i centralnim krajevima Hrvatske, jaka kiša praćena grmljavinom zabeležena je i u Krapini, Varaždinu, Čakovcu i Karlovcu.

Grmljavina i obilne padavine javljaće se već prepodne u ostalim delovima Hrvatske, pišu tamošnji mediji. Duvaće pretežno umeren severni vetar koji će se tokom dana osvežiti, uz pad temperature vazduha za oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno kiša, čak i u vidu pljuskova, lokalno praćena grmljavinom, dok će većina padavina biti u istočnim i južnim područjima, ponegdje u znatnoj količini. Na zapadu bi mjestimično moglo biti kraćih sunčanih perioda. Uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar bit će osetno svježije nego prethodna dva dana, uz temperaturu zraka uglavnom između 15 i 20 °C, prognozirao je jučer meteorolog HRT-a dipl. inž. Tomislav Kozarić.

U Gorskoj Hrvatskoj promenljivo oblačno, povremeno s kišom, lokalno i izraženijim pljuskovima i grmljavinom, a na sunčanom severnom Jadranu ređe, posebno do jutra. Posle južnog i jugozapadnog vetra, posle podne će duvati umeren severoistočni vetar, a uveče će se pojačati oluja sa olujnim udarima. Temperatura vazduha niža nego u petak.

Naoblačenje sa kišom će se u subotu kretati sa zapada nad Dalmacijom, a mjestimično i jače nevreme sa obilnijim padavinama i grmljavinom. Umeren do veoma južni, uz skretanje na severozapad i oluja. Temperatura vazduha biće uglavnom od 20 do 25 °C, uz prolazak frontalnog poremećaja koji pada.

Na krajnjem jugu Hrvatske sunčana razdoblja i još relativno toplo, uz umereno do jako jugo. Ponegde kiša, čak i u vidu pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u drugom delu dana. More je umereno uzburkano do uzburkano."

Od nedelje ponovo sunčanije, ali primetno svežije nego prethodnih dana, posebno ujutru u unutrašnjosti. U planinskim kotlinama moguć je slab mraz na tlu. Nevreme će oslabiti, a već od utorka ponovo će se pomeriti na jug, sa kojim će sredinom nedelje biti toplije i promenljivije, mestimično sa kišom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading