izraelski premijer
Foto: EPA/EPA/DAN BALILTY / POOL

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je Irancima da na Bliskom istoku nema mesta koje je van domašaja Izraela, dva dana nakon što je izraelska vojska ubila lidera libanske militantne grupe Hezbolah.

Govoreći na engleskom jeziku u trominutnom video-snimku koji je objavio njegov kabinet, Netanjahu se obratio narodu Irana, optužujući iransku vladu da gura Bliski istok "dublje u rat" na račun sopstvenog naroda.

- Nema mesta na Bliskom istoku koje Izrael ne može da dosegne. Nema mesta na koje nećemo otići da zaštitimo naš narod i našu zemlju - rekao je Netanijahu.

Tvrdio je da iranski režim vodi Iran ka "ponoru."

Prema njegovim rečima, mir između Irana i Izraela nastupiće kada Iran bude "konačno slobodan," što će se, kako je rekao, "dogoditi mnogo ranije nego što mnogi misle."

Govoreći o Hasanu Nasralahu, vođi Hezbolaha ubijenom u subotu u izraelskim vazdušnim napadima na Bejrut, Netanijahu je izjavio da se "marionete" iranskog režima eliminišu svakog dana. Izrael je pojačao napade na Hezbolahove ciljeve u Libanu, jedne od najopremljenijih militantnih grupa na Bliskom istoku povezanih s Iranom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading