Putinova vila
Foto: Profimedia/Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je odlučio da sruši jednu od svojih palata "u strahu od mogućih napada ukrajinskih dronova", prenosi nezavisni ruski medij Proekt.

Prema njihovim tvrdnjama, Putin se "zaista boji" da bi mogao da postane meta dronova koje kontroliše Kijev.

Putin je često boravio u rezidenciji Bočarov Ručej u Sočiju, koja se nalazi uz Crno more, ali je ta palata iznenada srušena buldožerom.

Satelitski snimci koje je objavio Proekt pokazuju da je na tom mestu ostala samo velika praznina.

Prema izveštaju, Putin je prestao da posećuje Soči i Krasnodarski kraj još prošle godine, nakon što su ukrajinski dronovi pojačali napade na rusku teritoriju. Ciljane su razne lokacije u oblastima Sočija i Gelendžika, što je dovelo do toga da Putin izbegava ove oblasti uprkos snažnim sistemima protivvazdušne odbrane postavljenim oko njegovih rezidencija.

Do rušenja Bočarovog Ručeja došlo je u februaru i martu ove godine. Iako je vila potpuno uništena, Proekt ističe da i dalje ostaje mnogo nejasnoža.

Putinova vila

Profimedia

 

 

- Pre svega, zašto je bilo potrebno rušiti luksuznu rezidenciju koja je obnovljena pre samo deset godina? Odgovor je verovatno očigledan... Zbog napada dronovima predsednik se boji boravka na crnomorskoj obali Krasnodarskog kraja - navodi se u izveštaju.

- Putinov poznanik potvrdio je za Proekt da se on zaista plaši da putuje na jug - piše dalje u izveštaju.

Takođe se spekuliše da Putin planira izgradnju nove, luksuznije palate na istom mestu, sa sigurnijim bunkerima. Kako navodi Proekt, ruska javnost nije obaveštena o rušenju palate jer su Putinove rezidencije smeštene u zaštićenim oblastima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading