Putin briks
Foto: EPA/EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

- Kada je visokopozicionirani zvaničnik (zapadne zemlje) razgovarao s njim, Irakli je upitao: 'Ali kako vi zamišljate, koliko dana možemo da se borimo, koliko dana možemo da izdržimo?' Rečeno mu je: 'Verovatno tri-četiri dana.' On je odgovorio: 'I vi nas zbog ta tri-četiri dana uništavate?' Rečeno mu je: 'Pa vas je tri-četiri miliona. Za tri-četiri dana neće sve pobiti. Onda možete započeti gerilski rat u šumama. Mi ćemo vam pomoći, borićete se odatle' - rekao je političar.

On je nazvao ovakav odnos Zapada prema Gruziji realnošću.

Političar je takođe podsetio da iz Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika stižu izjave o nedopustivosti rata NATO-a sa Rusijom ni pod kojim okolnostima.

- Zato su nas ostavili, ostavili su Ukrajinu, terali su nas da ratujemo i žele to ponovo da urade -objasnio je Ivanišvili.

O pokušajima Zapada da otvori drugi front protiv Rusije na Kavkazu govorio je prošle nedelje ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici planiraju destabilizaciju situacije u Abhaziji i Južnoj Osetiji i zaoštravanje njihovih odnosa sa Gruzijom.

Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog pokušaja zapadnih zemalja da uvuku Kavkaz u geopolitičko sučeljavanje. U Ministarstvu spoljnih poslova su napomenuli da mešanje vanregionalnih sila u pitanja Kavkaza i težnja da se ubaci razdor između država regiona i njihovih suseda može imati najnegativnije posledice po regionalnu stabilnost, bezbednost i ekonomski razvoj.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading