zastava i znak
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako prenosi britanski dnevnik Fajnenšel tajms (FT), zvanični Vašington i njegovi zapadni saveznici smatraju takvu robu vitalnom za rat Rusije u Ukrajini.

Ograničenja za civilne proizvode kao što su čipovi i sistemi za daljinsko upravljanje, za koje zapadni saveznici kažu da se koriste i u naoružanju, nisu javno objavljena zbog "političke osetljivosti" tog pitanja, ukazao je jedan od izvora londonskog dnevnika.

Pomoćnik američkog sekretara za trgovinu Metju Akselrod, koji predvodi napore SAD da se napredna tehnologija sačuva od američkih protivnika, ranije je upozorio da će se Turska suočiti sa posledicama ako ne preduzme konkretne korake da okonča saradnju sa Rusijom.

Zabranjena roba je uključena na listu 50 prioritetnih tipova robe zapadne proizvodnje koje su SAD, Velika Britanija, EU i Japan identifikovale kao ključne za rusku vojnu industriju, britanski list.

"To uključuje naprednu elektroniku koja se nalazila u projektilima i bespilotnim letelicama oborenim iznad Ukrajine, kao što su procesori i memorijske kartice, kao i druga oprema koja se koristi za proizvodnju naoružanja", izjavio je jedan od neimenovanih izvora FT.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading