Udar na Liban
Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar/Ilustracija

Lokacija, za koju se kaže da je najveća podzemna baza Hezbolaha koju je Izrael do sada neutralisao, korišćena je od strane elitnih jedinica terorističke grupe Radvan i sadržala je desetine soba i skladište oružja, dizajnirano da podrži do dva bataljona sa stotinama boraca, saopštili su iz IDF-a.

Operaciju neutralisanja tunela sproveli su, prema tvrdnjama upućenih medija, snage 98. divizije, elitna inženjerijska borbena jedinica Yahalom, i druge specijalizovane jedinice vojske.

Međutim, samo dva pripadnika Hezbolaha su poginula, dok su drugi navodno pobegli kroz izlazni tunel koji vodi ka padini planine.

Snažna eksplozija izazvala je manje podrhtavanje, jačine 4,5 stepeni, u regionu Galileje na severu Izraela. Kako bi se osigurala bezbednost tokom eksplozije. Izraelskim trupama je naređeno da se povuku oko dva kilometra od zone eksplozije.

Sa druge strane, Hezbolah, putem videa na hebrejskom jeziku, poziva stanovnike nekoliko izraelskih „naselja” da ih odmah napuste.

Hezbolah tvrdi da su ta „naselja” postala baze za izraelsku vojsku i sada predstavljaju legitimne vojne ciljeve za rakete i projektile Hezbolaha.

(Oružje online)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading