Marija Zaharova
Foto: Alo/Foto:AP

Zaharova je dovela u pitanje Zurabišviline argumente u vezi sa evropskom budućnošću Gruzije i istorijskim značajem zemlje.

„Imam pitanje za Zurabišvili: kako je gruzijska budućnost gora od evropske? Gruzija je, da podsetim, starija od Francuske“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je takođe napomenula da je gruzijska predsednica optužila izbore da podrazumevaju „potčinjavanje Gruzije Rusiji“ i insistirao da je nemoguće oduzeti evropsku budućnost Gruzije.

Pored toga, ruski diplomata je istakla nedoslednost Zurabišvilijevih argumenata, ukazujući na duboke istorijske korene Gruzije i važnost sopstvenog kulturnog identiteta zemlje.

Zaharova je skrenula pažnju na to da unutrašnje i spoljnopolitička pitanja treba rešavati na osnovu stvarnih interesa građana i uzimajući u obzir istorijski kontekst.

Zurabišvili je ranije izrazila neslaganje sa rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora. Šef države poziva građane da izađu na masovni protest.

Stranka Mihaila Sakašvilija, bivšeg predsednika Gruzije, takođe je ranije izrazila svoje neslaganje sa izbornim rezultatima, bojkotujući rad parlamenta. Osim toga, opozicija je najavila početak protesta 27. oktobra.

(URA)
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading