"DOSTA SE BAŠKARILI OVDE, VREME JE DA IDETE!" Rusija proterala POLJSKE diplomate
Foto: Tanjug/Sputnik/AP/Tanjug


Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je da je vreme da poljske diplomate napuste Rusiju, nakon što je saopšteno da deset službenika Generalnog konzulata Rusije u Poznanju, uključujući troje diplomata, treba da napuste Poljsku.

Spor između Rusije i Poljske dostigao je tačku ključanja nakon što je ministar spoljnih poslova Poljske, Radoslav Sikorski, opozvao saglasnost za rad ruskog konzulata, što bi moglo dovesti do zatvaranja konzulata početkom novembra. Ova odluka usledila je nakon saopštenja o proterivanju zaposlenih u ruskom konzulatu u Poljskoj, što je izazvalo reakciju Rusije koja je najavila "bolan" odgovor.

Zaharova je istakla da su poljske diplomate "dosta se baškarile u Rusiji" i da je sada vreme da odu. Ova izjava dodatno naglašava napetost između dve zemlje i ukazuje na ozbiljnost situacije.

Ovaj incident dodatno pojačava napetost u već zategnutim odnosima između Rusije i Poljske. Geopolitički odnosi između ove dve zemlje su veoma kompleksni, a ovo proterivanje diplomata dodatno produbljuje jaz između njih.

Proterivanje diplomata može imati ozbiljne posledice po diplomatske odnose između Rusije i Poljske, kao i po njihove bilateralne ekonomske i političke odnose. Očekuje se da će ova situacija imati dugoročne posledice na odnose između ove dve zemlje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading