Irak
Tanjug/AP
Irak

Tanjug/AP

Irak, Foto: Tanjug/AP

Iran je objavio prvu zvaničnu fotografiju špijuna iz snaga "Quds" koji je otkrio gde se nalazi Kasem Sulejmani kada pre nego što je čuveni general ubijen u vazdušnom napadu u Bagdadu.

Iranski mediji prvi put su objavili sliku Mahmuda Musavija Mažda, čoveka optuženog za špijuniranje za Ameriku i Izrael, i pružili im informacije o kretanju pokojnog komandanta snaga Qudsa, generala Kasema Sulejmanija.

Kasem Sulejmani

Shutterstock

Kasem Sulejmani, Foto: Shutterstock

Prema državnoj novinskoj agenciji "Fars", "slika iranskog špijunskog agenta koji je radio za Mosad i CIA Mahmud Musavi Mažd, koga je Islamski revolucionarni sud u Iranu osudio na smrt, prvi put je objavljena."

Aktivisti su sliku podelili na društvenim mrežama, tražeći bilo kakve informacije o kretanju pokojnog komandanta snaga Kuds-a.

Kasem Sulejmani u zagrljaju imama Huseina

Twitter/Printscreen

Kasem Sulejmani u zagrljaju imama Huseina, Foto: Twitter/Printscreen

Portparol suda, Gulam Husein Ismaili, najavio je smrtnu kaznu protiv Mažda nakon što je osuđen zbog špijuniranja za Mosad i CIA i nakon što je pružao informacije o kretanju Kasema Sulejmanija.

Valja podsetiti da je pokojni komandant iranskih snaga "Quds" ubijen u američkom vazdušnom napadu na aerodromu u Bagdadu 3. januara 2020., a bio je u društvu sa bivšim zamenikom šefa Jedinica narodne mobilizacije (Hašd al Šabi - PMU) iz Iraka Abu Mahdi Al-Mohandisom.