PUTIN DOMINIRA Borelj priznao da je EU na ivici poraza
Foto: Shutterstock

Po njegovim rečima, u toku su pregovori sa SAD, Katarom i Azerbejdžanom oko isporuka gasa.

AMERIKA POKLEKLA PRED PUTINOM Spremni su da ispune ruske zahteve

„Moramo biti spremni za slučaj da diplomatija ne uspe. Razmatramo sve opcije i scenarije, uključujući rad sa partnerima, poput SAD, Katara i Azerbejdžana, po pitanju snabdevanja gasom u slučaju da Rusija odluči da smanji ili zaustavi isporuke“, napisao je Borelj u svom blogu na sajtu evropske diplomatije.

Odluka Moskve da proširi spisak evropskih diplomata kojima je zabranjen boravak u Rusiji „nema nikakvu pravnu osnovu je transparentna“, naveo je Borelj.

ISTE METODE SE KORISTE PROTIV RUSA I SRBA: Situacija sa Ukrajinom slična Bosni i Hercegovini

„Tom odlukom Rusija nastavlja da održava atmosferu napetosti u Evropi umesto da pomaže deeskalaciji“, dodao je on.

Kako je istakao evropski diplomata, u ovim trenucima ”Rusija vodi rat nerava” i da EU ”’mora da zadrži svoje” i insistira na diplomatiji.

AMERIKANCI NAČISTO IZGUBILI KOMPAS Tražili od Turske da zarati protiv Rusije

Borelj je saopštio da se razmatraju mere koje bi nanele ”velike troškove ruskoj ekonomiji i finansijskom sistemu”, uključujući i ”kontrolu izvoza prozvoda potrebnih Rusiji da ispuni svoje strateške ambicije”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ruzica

30.01.2022 21:09

E Stara damo, imao je Putin u vidu i taj vas potez. Budite sigurni da se obezbedila svim potrebama. Ti stara damo slusaj one preko okeana, ne da ces propasti nego ces se unustiti radi tudjih interesa. To ne prilici Dami koja je toliko starija od svog zapovednika koji su stari tek 200 godina. Gde ti je vekovno iskustvo.