HITNA EVAKUACIJA Zapadni obaveštajci upozoravaju - ruska invazija je NEIZBEŽNA, Amerika napušta ambasadu u Ukrajini
Foto: EPA/Foto: EPA

Američki zvaničnici rekli su da Stejt department planira da saopšti rano u subotu da će praktično svo američko osoblje u ambasadi u Kijevu morati da ode pre ruske invazije zbog koje strahuje da će se ubrzo dogoditi.

Mali broj zvaničnika će možda ostati u Kijevu, ali će velika većina od skoro 200 Amerikanaca u ambasadi biti poslata ili premeštena na krajnji zapad Ukrajine, blizu granice sa Poljskom, kako bi SAD mogle da zadrže diplomatsko prisustvo u zemlji. Stejt department nije želeo da komentariše ove navode.

Stejt Department je ranije naredilo porodicama zaposlenih u ambasadi SAD u Kijevu da odu.

Naime, ostalo je na odluci regularnog osoblja da li žele da odu. Novi potez SAD se dešava u isto vreme kada je Vašington pojačao svoja upozorenja o mogućoj ruskoj invaziji na Ukrajinu.

SAOPŠTENJE IZ RUSIJE Zapad širi lažne informacije o mogućoj invaziji

Zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti jer nisu bili ovlašćeni da o tome razgovaraju javno, rekli su da bi mali broj američkih diplomata mogao biti prebačen na krajnji zapad Ukrajine, blizu granice sa Poljskom, saveznicom u NATO-u, kako bi SAD mogle da zadrže diplomatsko prisustvo u zemlji.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beli

12.02.2022 09:50

Kažu Ameri,, Borićemo se do poslednjeg Ukrajinca", kao što su u borbi za energente svojim novcem izazvali sukobe i tzv. Arapsko proleće, u Libiji i ostalim zemljama koji su mislili da se oni zalažu za njihovu demokratiju. Sad kad se te zemlje okrenu iza sebe i vide kako sad žive u odnosu na prethodni život shvatili su da su debelo prevareni!!!